På nått sätt har jag lyckats skriva ihop 3 sidor om teorier om lärande. Ur ett sociokultrellt perspektiv och ett fenomenologiskt perspektiv. Igår kväll satt jag och skrev och skrev så ögon, huvud och fingrar blödde. På nått sätt gick det. Nu är allt färdigt för denna helt galna hemska kurs som varit en studie i opedagogisk praktik. Äntligen!
Som jag gruvat mig för gårdagen. I slutet av förra veckan insåg jag att jag glömt att vi hade handledning inför B-uppsatsen i spec-ped kursen på måndag. Samtidgit hade vi kursavslutning i A0014P och kursstart i L0035K -lärande för hållbar utveckling. Men dagen gick bra. Handledningen gick ganska fort. Vi var bara fyra st där så det hans med på fm. Och som alltid så är det suberduperroligt att träffa kursdeltagarna i den kursen. Em började med smått kaos och irritation när den föreläsningssal vi var upptagen så först blev föreläsningen/kursintrot uppstjutet och sedan flyttat till ett annat hus i en liten sal där vi fick trängas. Men det var ganska intressant med ämnet hållbar utveckling så det kan bli en intressant kurs.
Och sedan hem, sent på dagen, en lång dag. Goas med Kråkan som var trött trött. När han somnat var det bara att sätta sig för att skriva. och det gick.
Nu kan jag pusta ut lite grann. Men bara lite, det vankas tenta på 4.5p och i helgen skall jag till Stockholm för att hålla i domarkonferens.
Härmed bjuder jag in alla som jag känner att komma på Nolia City konferens biosalong Lilla Scen och se en familjefilm med hundtema på söndag kl 15. Helt gratis, du måste vara ungdom eller vara i sällskap av en undgom. Ungdomen skall gilla hundar. Ungdom är man om man är under 25 år. Välkommen.
Kråkan sover. Mina delar av gruppuppgiften färdiga och ivägskickade. Ska jag skriva vidare om vetenskapsteorier? Eller ska jag lägga mig på soffan. Vilket dilemma....
Tror jag börjar skriva iallafall. lika bra medans ångan är uppe.
Igår kastade jag in handuken, tog en värktablet sa god natt till sambon och sonen och gick och lade mig kl 1800. Jag kämpade mot värk i kroppen och huvudvärk hela dagen. Försökte skriva men det gick inte så bra. Sjuk helt enkelt.
Idag har det gått lite bättre, vaknade med kråkan kl 5, tog en alvedon och gick och lade mig vid 7 igen. Vaknade vid 10 och mådde ganska bra. Har nsätan skrivit klart gruppuppgiften.
Slutet på veckan, slutet på kursen. Hemmastudier idag. Behöver skriva min del på grupparbetet med enkätstudien. Måste läsa lite om vad det är jag ska skriva egentligen.
Kråkan vaknade kl 06 i morse efter en massa snurr och smågråt sedan kl o5. Så jag är trött. Huvudet är inte med alls. Kroppen värker av smönbrist. Jag vet inte hur jag ska kunna prestera nått bra skriver material idag men måste man så måste man. Nu ska vi klä oss och åka på förskolan.
Nu har jag lämnat in min utvecklingsplan. Jag vet inte hur många gånger jag setat och slitit mitt hör över detta arbete. jag har iallafall aldrig gjort något liknade. Uppgiften var typ såhär; Skriv en utvecklingsplan för en tänkt studiedag med syfte att komma över ett utvecklingshinder. (???????)
Mina första frågor var - För vem? Svar - För vem du vill som har med skolans utveckling att göra. - Vilket ämne? Svar- Vilket du vill. - Vad ska det innehålla? Svar - Det bestämmer du? Hur stort ska det var? - Det måste du avgöra. Och så har det rullat på.
Utvecklingsplanen skall påvisa ett syfte att övervinna ett utvecklingshinder och jag skulle sätta mig in i litteratur och kunna visa stor kännedom kring ämnet. Suck.
Nåja, nu är det gjord och inskickad och det är bara att vänta på bedömning. Jag tror inte jag slitit så med något arbete tidigare.
Denna kurs som håller på att avslutas nu gör mig deprimerad. Jag känner mig dum och okunnig. Jag förstår nästan ingenting av vad jag skall göra och vad jag skall skriva om. Det borde inte vara så. Jag borde kunna detta om livsvärldar och vetenskapsteori. Jag tycker om att läsa om sånt och reflektera och analysera över sociokulturella ramar och fenomenologi. Men allt tjorv, svammel och otydlighet kring uppgifterna har sugit musten ur mig. Och har man ingen lust är det svårt att prestera. Dessutom har jag seperations ångest. Snart är det dags att upplösa den enda konstilationen som kännts trygg och inspirerenade under vinterns mörkaste uppgifter. Jag kommer att sakna basgruppen och de galna diskussionerna på rasterna och på bussen. Innerst inne hoppas jag att vi kan fortsätta att träffas nångon för djupa anlayser av samhällets galnaste upptåg. Vi vår se... En del av dem bloggar iallafall. En klen tröst men ändå. Livet går vidare. Skrivuppgifter skall skrivar och lämnas in. En ny kurs är på ingående. Kanske blir den jättebra och jätteintressant. Jag hoppas det.
Tänk om man kunde trolla. Och flyga på en kvast. Om jag kunde trolla skulle datorn skriva mina uppgifter åt mig medans jag gjorde annat. Jag skulle också trolla städning och diskning. Och målning av köket. Och trolla bort skräp. Och trolla bort all is från vägarna. Och trolla hit bokhyllan från Lillpite och trolla ordning bland mina skolpapper. och trolla ordning i garderoberna. Och trolla fram våren. Och trolla om mina möbler och trolla in ett nytt kök. och trolla ett fint golv i källaren och trolla en ny dusch och en fin tvättstuga. och trolla tapeter i trappen. Och trolla iväg migsjälv att se på bio.
Idag skall jag försöka göra klart uppgiften i min spec.ped. kurs. Den ska vara inlämnad på fredag så nu måste jag prioritera den. Jag har dessutom examination på onsdag och torsdag och två uppgiftre kvar att skriva på den "vanliga" kursen. Det ska nog gå på nått sätt. jag behöver välja kurs som jag ska gå till hösten också och där är jag både kluven och skeptisk till vad jag ska välja. Egentligen borde det vara enkelt för det bästa hade varit att läsa engelska 2 men det är nu 1½ år sedan jag läste ettan och jag känner mig grymt dålig på engelska nu. Jag har helt tappat självförtorenedet på mina lingvistiska egenskaper. Första steget blir nog att kontakta kursansvarig i engelska kurserna och diskutera lite med henne om hur jag ska gå vidare. Helst skulle jag vilja läsa upp några delar ur förra engelska kursen för att komma ikapp lite men jag vet inte om det är möjligt. Vi får se.
Kom på hotellet strax före fyra. La mig och somande nästan på en gång. Sov till kl 18 ca. Då gick jagv ned till rasturanden och åt middag. Bild på den kommer sen. Sen gick jag upp på rumet och såg Robinsson. Vet inte vad jag tycker om programet än, en del jobbiga människor. Nu väntar jag på att Bibbi ska dyka upp så jag får sällskap. Camilla är nog redan här men hon har eget rum så hon sitter nog och myser där.
Det märks att SKK och SBK ofta är på detta hotell. Just nu är både Dreverklubben och Labradorklubben här.
Idag flyger jag till Arlanda för att sedan ta mig till Upplands-Väsby och scandic hotell. Det ska bli kul att komma iväg och träffa mina Komittékompisar för att diskutera fram olika upplägg och förslag. Och sova på hotell.
När vi skulle till skolan idag så tyckte Kråkan att han skulle ha mammans mössa och vantar. han hade så roligt och var så söt att mamman bara var tvyngen att ta kort ocg så blev vi sena till förskolan. Men vad gör det, vi hade ingen tid att passa. Ikväll har jag pälsvårdat kinesflickan så hon såg ut som en stor bomullstuss. Jag funderar på att ställa henne i sommar. Vi får se.
Läste en insändare i dagens Piteå Tidning och där finns en insändare som hävdar att lära hästar trix är på nått sätt djurplågeri. Men hallå, har människan djur själv? I så fall är det djurplågeri att ha hund i koppel och hålla katter inomhus. Men insändarskribenten kanske inte har djur. För att äga djur måste vara väldigt respektlöst mot det djuret. Nä, jag vet inte. Läs länken och kolla filmen. Tvingar hon hästarna att göra nånting de inte går med på?
Har precis lämnat kråkungen på förskolan. På väg därifrån möter jag två bilar, båda med lösa små barn i framsätet. Hur tänker man? Jag förstår inte. Är man inte rädd om sina barn? Jag förstår inte.
Dagen till ära (det är ju ändå fredag) tänkte jag bjuda på Ninas outfit blogginlägg.
Idag har jag på mig sambons senast inköpta mjukbyxor. Gröna med blåvita revär på sidorna. De är en aning förlånga så jag har rullat upp byxbenen lite. Sen har jag även hittat en vit urtvättad extra stor t-shirt med ett tryck av Aron på bröstet. Eller, om man vet att det är Aron så kan man kanske se det för trycket är inte direkt nytt. Jag tror inte den är smutsig men definitift inte nytvättad. På fötterna har jag blåa randiga sockar och flera år gamla birkenstock tofflor. Idag är jag även sminklös och har en typisk "nyvakenruffsig" frisyr som jag hoppas håller i sig hela dagen.
Så det så, slå den outfitten om ni kan.
Det är på nått sätt svårt att komma igång med skrivandet. På nått sätt är det lättare att sitta och surfa eller ge hästana vatten eller vika tvätt eller städa ur diskmaskinen. På nått sätt är det roligare att damsuga än att reflektera över åtgärdsprogram, vetenskapsteorier eller barns livsvärldar. Konstigt.
Om man tror att man kan vara ute bara en liten stund med Kråkan så har man fel.
Om man tror att man kan ligga i soffan och läsa om åtgårdsprogram så har man fel.
Om man tror att man kan baka chokladmuffins utan att äta minst fyra så har man fel.
Om man tror att man somna bara en lite stund på soffan för att fortsätta plugga sen så har man fel.
Musik fyller våra liv på ett eller annat sätt. Nu förtiden har jag mest tid att lyssna på musik på bussen till och från skolan. Det är min tid då jag kan slappna av och drömma mig bort lite. Jag har varit på jakt efter lite ny musik att fylla min ipod med. Men den fanns redan där. Jag behövede bara hitta den och lyssna in mig lite. Här kommer några av mina nya favoriter.
Jag är lillasyster till en storebror och storasyster (psydomyntvillingar, bara 10 mån mellan). Vi är barn till en lillebror och en storasyster. Det är ingen slump att jag är sambo med en storebror.
Detta har jag lärt mig efter kvällens föreläsning på Krokodil. Våra syskonrelationer och position där eller avsaknaden av är direkt avgörande för hur vi blir som individer.
Min situation är klassisk. Mina syskon är psydonymtvillingar. Är det mindre än 18 månader mellan syskon blir de psydonymtvillingar. Är dessutom den älsta pojke så blir lillasystern storasyster. Stämmer absolut på mina syskon. Pojken blir dessutom bärare av många kvinnliga egenskaper eftersom han omgivs av flickor. Han väljer yrken där han kan tjäna och omvårda (kök) passar bra inom militären och åker gärna till Afganistan (föreläsarens ord inte mina!!) Storasystern blir ofta chef (restaurangchef). Tillsamans tar de alltid parti för varandra. Det är så träffande att det är skrämmande. Jag då, lillasystern. Favoritbarnet, står upp mot auktoriteter, ifrågasätter regler och traditioner.
Hade det varit mer än de 5 år som skiljer mig och mina syskon åt hade jag vuxit upp som ensambarn. Hade jag då fått ett syskon hade jag varit ett äldsta barn. Spännade tanke.
En tankeövning: En dag kommer din sambo hem och berättar att en ny kvinna kommer att flytta in snart. Och eftersom den kvinnan är ny och lite blyg så är det bästa om hon bara är med honom hela tiden och du får flytta till ett annat rum. Det är väl okej? Han älskar ju dig lika mycket för det.
Hur känns det? Precis sä känner ett barn när de skall få ett syskon om de inte är mogna för den nyheten. Enligt föreläsaren är ett barn inte moget att få ett syskon förren det är mellan 3 och 4 år. Då först är barnet så tryggt i sin identitet att de kan förstå vad som händer och varför.
Jag kan skriva ur mycker som helst om kvällens föreläsning men nu måste jag sova. Go natt.
Underbart vårväder idag. Redan tidig morgon (typ vid 07) var det en liten plusgrad. Kråkan vaknade som vanligt vid 06 så då gick vi upp och myste en stund i soffan innan Mamma Mu bakande scones. Sen gick vi till stallet jag och Kårkan för att släppa ut hästarna som varit arresterade bakom lås och bom sedan Kråkan och Mamma Mu hastigt fick skjuta på frukosten för att hämta dem hos grannen. Det var lite nervöst att leda två hästar med handen utanför bilfönstret men allt gick bra och Kårkan hejjade på Mamman hela vägen.
Efter utsläppet lekta Kårkan med Sagohunden i snön och ville aldrig komma in. Sen var han tröt trött och orkade nästan inte äta nån lunch för att ögonen bara föll ihop hela tiden. Han sov som en stock i 1½ timma. Det gjorde Mamman också.
På em så promenerade vi över till grannarna till vänster där det bjöds på glass och bullar. Sen lekte barnen ute och den älsta övertalade grannpappan att starta skotern som fylldes men barn och en pappa och åkte runt runt kring gården. När Mamman och Kårkan kom hem så var Kårkan så trött att han knappt orkade äta middag. Det blev välling och godnatt för Kråkungen.
Vi har sett melodifestivalen, mest bara för att vi inte har nån aning om vilka låtar eller artister som var med. Många bra låtar tyckte jag. Och en väldigt spännande röstning som slutade helt oväntat. Jag gillar låten som vann. Mest för att jag tycker om opera och för att jag tycker om artisten men jag är osäker på om de slår i Ryssland. Oväntat röstning i allafall.
Ibland blir min vardag drabbat av schemakrockar. Tiden innan Kråkan var detta inget störra problem men nu måste jag omprioritera lite. Jag är som sagt en föreningsmänniska. Större delen av mitt liv har jag vigt till föreningen Sveriges Hundungdom. På alla nivåer. Från vanlig tävlande tränande medlem (innan jag fyllde 25 och blev för gammal för att tävla för min klubb) till ordförande för hela tjabarasket. Nu är jag tillbaka på lokalklubben som kassör och jag gillar verkligen det uppdraget. Nu i helgen har vårat disktrikt årsmöte och ett litet gäng från våran klubb skall dit och delta. Jag fick chansen att följa. En helg på hotell med god mat, supertrevligt sälskap (jag skulle förvänta mig att träffa massor av gamla bekanta) och en massa trevliga och intressanta diskussioner plus en väldans intressant föreläsning på ämnet hund. Så, varför tvekar jag kan man undra. Jo, nästa helg skall jag till Stockholm på möte. Detta är bokat sedan länge och ämnet är något jag bara måste prioritera. Två helger på raken känns för mycket. Jag vill ju vara med Aron också. Ja, och sambon också såklart. Jag har också en del skolarbete som jag börjar känna lite panik över som vanligt. Så det blev att stanna hemma i helgen. Om jag inte hinner ändra mig. Jag har till åtta imorgon på mig att besluta.
Efter en lunch med bästaste vännerna så är livet på topp igen. Idag har jag köpt en leksakshäst till Kråkan. han har visat ett intresse för leksakshästar på sistånde så idag slog jag till på en westernutrustad häst.
Just nu skulle jag ge vad som helst för att byta liv med någon annan. Om det inte vore för världens snällaste sötaste unge. Jag är så less på allt här hemma, alla måsten och alla högar som bildas för att man inte hinner och orkar. Bättre blir det inte när en efterfrågad och efterlängtad egentid med hästarna blir neglischerade av sambokärkets datorfixar service. Ja, ibland är en sambon ett kräk även om jag älskar honom och han är min bästa vän. Han rår nog inte för det, han är ju man.
Religon är intressant ur många aspekter. Jag tycker det är spännande att mänskligheten helt tiden letar efter förklaringar på saker de inte kan hantera eller förklara. Även när förklaringar finns så väljer en del andå att tro på övernaturligt eller heliga andar och sånt. Farcinerande. Undra om det kan vara lite så att den kristna religonen har tappat lite mystik och därför så behövs tomten på julen för att öka "lyckliga-heliga-spännande-mysfaktorn" under julen....
Jag har växt upp utan Tomte på julafton och har aldrig saknat det fenomenet kring högtiden. Därför blir jag smått farcinerad av de som blir smått förbannade när jag tycker att Tomten är oviktig för barn på julafton. Jag förstår liksom inte hykleriet kring fenomenet. Jag har ifos aldrig förstått varför man skall ljuga för barn i något avsende. Vi har massor av sagofigurer och mytomspynna legender i vår verkliget som barnen gärna får fantisera kring men vi vuxna är snabba på att förklara vad som är sant eller inte. Men inte Tomten. Troll, vättar, näcken osv. De finns inte, de är sagofigurer, men akta dig för att säga att Tomten inte finns! Tomten är ju inte en en gammal sagofigur. Ja, om vi nu inte ska räkna våra gamla hustomtar som hjälpte till på gården förr i tiden. Nej Tomten som vi ser honom idag är skapad av Cocca Cola för att vi skulle köpa med läsk under julhelgen. Alltså snacka vilken reklamhitt! Vi hyllar alltså inte Kristus på julafton utan Cocca Cola! Är det verkligen en tradition att värna om?
Dagens föreläsning. Väldigt intressant. Något jag gärna fördjupar mig i nån gång iframtiden. Jag gillar frågeställningar som -vad är kunskap? - Vad är vetenskap? Padgagogik blev en vetenskap 1910. Innan dess var det professorer i filosofi som undervisade i pedagogik. Pedagogik är en avgrening från filosofin. Så även sociologin. Specialpedagogiken är en förlängning av pedagogiken. (egen reflektion). Vi har läst att specialpedagogik beskrivs som det som träder in där vanlig pedagogik inte räcker till. Iallafall. Jag kan svänga mig med lite nya ord idag. Ontolgi, epistemologi, induktion, deduktion, abdaktion, rationalism och empirism. Vill ni ha en förklaring får ni be om det för jag ids inte skriva så mycket just nu. Jag fick skrivkram under föreläsningen för det gick undan kring begreppen och förklaringarna.
Den är påväg, jag märker det. Lördag morgon när jag släppte ut hundrana så sjöng en fågel man bara hör på våren. Tittutt tittutt sjöng den så glatt. Då kände jag i själen att våren är påväg. Ett annat vårtecken är att vägarna håller på att spricka upp. Dagarna är också längre och jag har en större lust att vara ute med kråkan och djuren varje dag. Vi promenerar med pulkan och Kråkan håller låda och sjunger så glatt under färden.
Jag saknar att ha en riktig hund. En hund att träna och som kan vara med och kanske dra en pulka med Kråkan som Kråkan kan åka i. Men inners inne vet jag att jag inte har tid. Jag minns en tid då jag tränade hund hela dagarna varje ledig minut. Man längtade tills tävlingskalendern kom ut och man kunde boka in tävlingar för resten av året. Man åkte runt och tävlade var och varannan helg tillsammans med Karin eller själv. Sen blev det vallhundar för hela slanten och vallningen fyllde ens dagar med träning och tävling och arbete med djur. Ibland undrar jag om jag kommer att börja om att tävla och vilken gren jag då skall sattsa på. Jag är sugen att börja med nått nytt som kanske Jakt eller Agility. Valet av hundras får styra kanske...Och tid...Vi får se. Just nu består mitt hundliv av promenader med en och annan pinnekastning och nått litet lydnadsmoment. Badning och borstning av Kinapuffen ( som inte uppskattar mattes planer på att spara ut pälsen). Men ibland, ibland känner jag suget efter en ny stjärna att träna inför tävlingar. En hund med driv och koncetration. Det har förvisso Sagohunden men hon börjar bli gammal och halt så jag trörs inte träna henne som jag skulle vilja. Ett alternativ hade varit att låna en hund med det är inte samma sak. En av grejerna är att hitta rätt uppfödare med rätt avelsdjur vid rätt tillfälle och köpa en egen hund att meritera. Jag är nästan helt säker på att jag vill ha en hanne. Jag saknar Lukas så.
Läste föresten att Rick har tagit en examen i Specialpedagogik. Otroligt! han är högre utbildad än jag och han har en CP skada sen födseln. Det stödjer mina argumet att särskolan inte skall behövas i ett samhälle som ska inkludera alla.
Jag har hört om detta par tidigare men blev påmind genom en bekants blogg. Berättelsen om en pappa som ger allt för sin son. Tillsammans har de sprungit flera maraton och genomfört "Iron man" ett trilathlon med simning, löpning och cykling. Mer vill jag inte skriva. De har en egnen hemsida om man är intresserad att veta mer. Här kommer en underbar film iallafall.
Jag älskar livet på skolan. Varför vet jag inte men där lever jag i en annan värld. (Kanske är det just därför). Det känns lite overkligt ibland för jag var verkligen inte nån stjärna när jag gick grundskolan eller gymnasiet. Jag vet inte om jag hatade skolan då men jag kan inte heller säga att skolan lyfte något i mig annat än en önska att växa upp och slippa. Tyvärr märker jag att det fortfarande finns ungdomar som känner likadant. Jag har (som vanligt) reflekterat mycket över detta vaför jag valt att plugga till lärare. Någonstans tror jag att jag vill ha revanch på institutionen. Jag tycker att skolan behandlar så många barn fel och orättvist och jag vill ändra detta. Det verkar lärarutbildningen också vilja göra eftersom vi hela tiden uppmanas att vara kritiska mot styrdokument och granska skolans institutionaliserande system kritiskt. Detta passar mig eftersom jag redan är så kritisk till systemet. Skolan har dock förändrats sedan jag gick grunskolan. Då jag gick fans ingen inkludering bara segregering och integrering. Då fanns inga IUP eller åtgårdsprogram. Jag tror inte ens det fans utbildade specialpedagoger bara speciallärare. Men det hänger ända kvar gamla nedärvda värderingar i skolan som måste bort. Betygen är en del. Diktaturen en annan.
Iallafall. Jag vill hylla mina basgruppsmedlemar. Jag har hamnat i den bästa gruppen EVER! Jag hade tänkt skriva en kort analys om mina basgruppsmedelmmar men jag törs inte. De tycker nog jag analyserar tillräckligt som det är=) Var och en bär på kunskaper och erferenheter som jag kan lära mig massor av och vi funkar bra ihop.
De har gjort saker som jag bara har drömt om. Skrivit en bok, sjunger i kör, spelar instrumet, stått på scen, rest. Jag får lite komplex för vad har jag att bidra? Jag kan lära en hund att sitta, ligga, gå fot. Hmm. Jo, jag har iofs lite pedagogisk erferenhet som instruktör men ändå. Jag måste nog ta tag i mina drömar och göra nått av mitt liv.
Denna nya kurs i Pedagogik (inte spec.) är nog den mest otydliga och förvirrande kurs någonsin! Det har gått tre veckor nu av kursen poch jag vet fortfarande inte riktigt vad den handlar om. En del av lärarna är så spretig i sina föreläsningar att man känner sig mer lost efter lektionen än innan. Kanske är det inte lärarens fel. Jag vet inte, jag vet bara att OHn som ser ut så här gör mig förvirrade och frågande:
Vad är Fenomenologi?
*Att gå till sakerna själva - alltså som de är. *Vad är det för saker fenomenologi talar om? *De saker som vi ska gå tillbaka är alltid saker för någon, aldrig saker för i sig själva.
Hmm, ja jag kanske begriper detta efter lite tid att smälta begreppet men jag undrar.....
Jag var besviken på att jag bara fått G i förra kursens första uppgift. Nu ser jag att man bara kunde få max G på den så jag behöver inte gräma ihjäl mig och reflektera sönder min inlämmning. Skönt. Focus på kommande inlämningar...
En dag i vacum. Vet inte hur det blev egentligen. Har pluggat en massa stenciler, kopierade kapitel från kurslitteratur. Plus en massa annat. Artiklar och sånt. Vet inte om nått fastnade. Det lär visa sig.
Mer snö. Urk.
Kråkan är snorig och har jobbigt på nätterna. Kanske därför jag känner mig som i ett vacum. Det blir inte mycket sömn på nätterna.
Hurra för förskolan där Kråkan kan leka och roa sig med kompisar och fröknar medans världens tråkigaste mamma sitter och läser.
Idag är det dags för Northern Western Riders årsmöte. I den föreningen är jag sekreterare. När jag tänker efter så har jag varit medlem där i ca tio år. Galet.
En sumering i min tanke. Föreningsuppdrag.
Kassör Piteå Hundungdom. Valberedningen Sveriges Hundungdom. Freestylekommittén Sveriges Hundungdom. Sekreterare Northern Western Riders. SBK instruktör B ( håller dock bara kurser åt PHU) Freestyledomare.
De olika uppdragen skilljer sig i karaktär och tidsmässigt engagemang och inget jag skulle göra om jag inte älskade de människor jag jobbar med och föreningarna med dess ideologi.