Nu...

Så var det kvällen innan. I kväll har vi packat och lite blir det att packa i morgon innan vi åker. Jag har haft en jävulsk huvudvärk sen i eftermiddags och det blev inte bättre av att försöka komma ihåg allt och försöka rymma allt som skall med. Det som vi glömt får vi helt enklet köpa på plats. Så härmed säger jag hejdå för en vecka och jag finns på mobilen om det är något viktigt...


Det går inte..

Jag kommer inte att hinna med allt, det är bara att acceptera. Det som måste göras får bli gjort och de som kan vänta får vänta. Jag är inte mer än människa. Jag har bokfört idag och betalt räkningar åt klubben. Ringt och jagat dommare till tävlingen i helgen. och äntligen fått tag på en kvart i nio i kväll. Tack Eva! Nu är det upp till tjejerna att klara tävlingsdagen.
I morgon skall det sista inhandlas och mamma skall hämtas och stalltjjejen informeras och väskorna packas och och och och och... Sen på onsdagsmorgon åker vi......

Samma, samma,,,

Det går dåligt med bloggandet. Jag har varken tid eller lust. Det är en miljon saker att fixa. Nu har vi fixat hästhagen, mja, nästan klart iallafall. Idag har jag börjat gå igenom alla klädhögar så fi ser vad vi skall ha med oss och vad som behöver tvättas så allt är rent och torrt när vi skall packa. De andra planerna för dagen är att göra mer runt hästhagen, som att röja under tråden och kanske få stägsla ut på en äng brevid så de har lite bete. Sen har vi en sophög på gården som jag vill få lastat i hästsläpet så vi kan åka med det på måndag morgon.

På måndag har jag en valpkurs och jag tänkte även passa på att handla det som Aron behöver ha med sig i matväg så vi har en dag på oss ifall vi glömt något.

Det är vis väldigt fint i Svetri Vlas just nu häslar min pappa som är där med sin famlij. Det skall bli skönt att komma iväg.

Inget nytt...

Här är allt som vanligt. Vi håller på att förbereda oss för resan som nu är en knapp vecka bort. Vi skall hämta passen och köpa en liten vattenkokare att ta med oss. Sen skall jag provpacka en väska till Kråkan för att se vad som skall med så vi inte glömmer nått.

Hästarna har varit på språng igen. Igår fick jag se vem boven i dramat är. Den nya hästen Frego sårang rakt igenom tråden mitt framför ögonen på mig trots att strömen var på. Jäkla häst! Där stod jag med två hundar, en vagn full med hästmat mitt på vägen och en häst lös. Snabbt blev det till att parkara vagnen släppa hundarna och hidra resten av hästflocken att smita. Och sen?!? Grinden var trasig, stömen på så jag kunde inte laga den, två lösa hundar, en lös häst, långt till aggregatet och vill inte att de andra hästarna skulle smita också. Jag snappade upp grimmor som jag satte på hästarna i hagen, gick och hämtade havre i vagnen, gav hästarna den i hagen (med grimmor på) kunde locka den lösa hästen till mig och fick in honom i hagen utan att någon annan häst smet. Fick ringa assistans medans jag vaktade grindöppningen och kunde sen laga grinden och ta in smitarhästen för natten. Ibland är hästar väldigt billiga. Mest är jag rädd att de skall orsaka en trafikolycka när de är lösa. Nu skall en ordenligt hage med MYCKET STARK STRÖM fixas innan vi åker. 

Vargungen.

Tages öron har börjat resa sig och han sover inte lika mycket som förr. Han är faktiskt ett riktigt vilddjur. Av någon anledning så vill han Ligga i Kråkans leklåda...



Ikväll så skall vi få vara valpvakt igen och det ser jag fram emot...Han skall få massor av godis och massor av kärlek så vi får en bra relation inför kommande träningspass. Tage skall inte bara bli världens bästa älghund, jag tycker även att han skall bli lydnadsstjärna.

Dopet.

Emmys dop var jättefint. Prästen var väldigt trevlig och Emmys faddrar hade skrivit dikter som de läste upp.



Härliga höst.

Tagom temperatur, sol, inga mygg, mörka kvällar och nätter. Det är härligt med hösten. Iallafall den tidiga hösten. Sen blir det inte kul med blåst, regn och mörka vägar.

Nu när Gamlo inte finns här så har jag blivit mer akriv med hundarna. Försökar gå en långis varje dag och försökare tränna nått med båda. På nått sätt är det lättare nu när jag inte behöver ha dåligt samvete för att han inte kan följa.

Idag skall vi på dop och på 30års fest hos grannarna. Det skall bli trevligt. I morgon är det byggdetrav på den lokala travbanan och sen födelsedagsfika hos storebror som fyller 41 år. Fy vad han är gammal. Han skall ju bli pappa snart för första gången. Spännande att följa så här på sidan om.

Gratisgodis

Jag har fastnat på en sajt som heter gratisgodis. Där kan man samla gratis godis genom att svara på formulär, vara med i tävlingar och annat skit. Allt för att de skall få skicka nyhetsbrev, reklam och en massa skit erbjudanden. Men vafan, GODIS hemsikickat!

Jag väntar min första leverans, få se om det är vart allt skit man får i mailen....

 http://www.gratisgodis.se/?r=243772

Sommar?

Vilken skit sommar detta har varit. Maj och Juni svinkalt, två varma veckor i Juli sen kalt och regn. Augusti regn...Nä, det är dax att börja hålla utkik efter boede på varmare bredgrader....

Eftrer tromben kom hösten...

Röj.

Idag vaknade jag 0850 och fick lite panik för Erica och Lyddan skulle komma kl 0900 och hjälpa mig att röja upp hemabiorummet som assisterat som föråd på sista tiden. Nåja, De blev inte arga för att jag inte var riktigt arbetsför utan kaffe och frukost. Sen har vi röjt, burit böcker, bokhyllor och skräp. Så nu är det tömt och klart för storstädning och lite ny och fräsch inredning. Vi ckall byta rullgardin och fixa lite ljuddämpning på golv och väggar. Hälst i taket också men det kanske får vara tillsvidare. Allra hälst skulle jag vilja måla eller tapestera om där men jag har en miljon projekt som går före det. Jag är ganska nöjd bara rummet går att vara i och kanske kunna se lite film igen.

Vargungen har varit här idag. Han var lite extra valpig och vargig och roade sig med att tugga på Kråkans öron, vilket inte var helt uppskattat. Lyddan kom upp på övervåningen med ett smått hysteriskt utryck i ansiktet och skrek " Valpen måste vara här uppe för han äter upp Aron JÄTTEMYCKET!"  Uttrycket fick oss att fnissa lite och då svarar Lyddan " Och ni skall inte skratta får det är faktiskt allvarligt!" ....Lydia snart sex år.... Hon är för underbar...

Nu är David på travet i Skellefteå och Aron sover. Ser ut som att mamman får en stund för sig själv framför tvn för ovanlighetens skull.

Kråkan och vargungen.

Patte har åkt till de djupaste skogarna i Finland mot Ryska gränsen för att hamta en jämthundsvalp. Han skall heta Tage men kallas för Taggen. Han och Kråkan kommer bra överens och jag hoppas jag får vara valpvakt många gånger.


Kräftskiva på Jonsgården.

Igår blev vi bjudna på kraftskiva hos Bettan och Nicke. Det var åratal sedan jag åt kräftor och det tog en stund att hitta ett bra sätt att få fram det åtråvärda köttet. Runt bordet förekom frekventa diskutioner om hur man på bästa sätt skalade och åt kräftor. Och vad på kräftorna man kan bör och ska äta. Kråkan var med med hatt på huvudet och ett gott humör. Han fick äta vattenmelon (favvis) och oslatlade kex. När batterierna var slut gick jag hem och lade honom medans David blev kvar till 3 på natten.

Ibland blir jag lite lessen när jag märker hur vuxna kan vara mot barn. Breved mig satt en söt liten tjej som med stor entusiansm ville skala sina kräftor själv. Jag uppmuntrade och visade hur jag gjorde och hon försökte och hade jättekul. Då kom  pappan och tar talriken och säger. Jag skall hjälpa dig att skala för jag gör det mycket snabbare. Jaha, och hur roligt är det då?!? Tjejen åt ingen ting och efter en stund så gick hon därifrån. Tror jag det, hur kul är det att äta kräftor om man inte får skala dem själv?

Nåja, det blev en trevlig kväll och tydligen ännu trevligare sedan jag gått hem. Här kommer lite bilder.


Struktur!

Jag måste organisera mitt liv! Jag är less på att få ångest för sånt som inte blir gjort! Jag skall skriva två listor, en för vad som måste göras och en för vad jag skulle vilja göra. Sen är det bara att ta tagi i!

En sak fick jag gjort i går, jag städa ur Toyotan som vi skall sälja, nu skall jag göra det som är kvar med det. Sen hoppas jag att david gör sin del och lagar det som behövs för besiktning så vi får den sålt innan vi åker på semester.

Har legat och vridit mig i sängen hela natten av ångest får all skit jag åt i går. Att jag aldrig lär mig! Friscomål, kakor, grillade kycklingvingar. Och mer kakor. Jag borde sona mina synder med spöstraff! Istället så går jag, går och går och går. Men jag borde springa, fast det orkar inte min kropp än. Jag blir så less på mig själv.

Nu skall jag ta med mig Kråkan och gå ut och fixa mer med bilen och sen skall jag promenara till hästarna.

Sen sist.

Det blev en sväng på stan med shopping Sofie. Det var lungt på stan eftersom hela norrbotten besökte noliamässan. Lunch på Thai Graden som höll sin valiga tillfredsställande standrad. Hittade en bikini och lite nya kläder till ogräskråkan. Kråkan har fått en ny vagn (begangnad) som skall med till Bulgarien. Vi lånade hem en vagn av släkt och vänner men kom överens om att vi saknade det ställbara handtaget och så känns Brio vagnar lite mjukare. Så då hittade vi en Brio Zenit på blocket som såldes i grannbyn. Är inte helt nöjd men hjulen går att byta ut så vi får se. Eftersom Alfons är skodd så passade jag på att rida på kvällen vilket var helt underbart och Affe fick sträcka ut lite över en stor lång gärda. jag släppte dock inte helt för han är så obehagligt snabb den hästen. Efter ridturen tänkte jag lämna honom inne över natten och ta en morgontur innan han skulle tillbaka till beteshagen. Han har inga problem att vara inne ensam utan sover gott i sin box. Men hans flickvänn Lotta var av en annan åsikt i hagen. På nått sätt hade hon lyckats fastna med svansen i grinden och (naturligtvis) fått panik. Han han rusa hela vägen hem medans de två andra hästarn självmant gick hem in i stallet. Lotta sprang tillbaka till hagen där David kunde trassla ut hennes svans från den hemska fjädergrinden. Så vips var alla hästar i stallet ändå. Morgon tur blev det men jag skulle skitit i att försöka rida nån tup av dressyr för Affe var sur och ville till kompisarna i hagen så det gick skitdåligt. Nåja, det blev två turer med cykel och hästar till hagen i morse. Folk tittar konstigt på oss när vi kommer cyklandes med en häst på var sida av cykeln men med lydiga hästar är det inga problem. Min åsikt är att hästar skall ha samma lydnad som hundar om inte bättre och det funkar om man lägger ned lite tid på inlärning och ledarskap. 

Tid, lust och engagemang.

Jag har egentligen hur mycket som helst att blogga om. Men eftersom jag inte riktigt vet var jag skall börja så blir det ingenting. Sorgen efter Lukas får jag ta sen, det är helt enklet för tidigt. Sorg är för mig väldigt personligt och intimt. Inget jag vill dela med andra när det är så färskt.

Annars flyter allt på som vanligt. Har kommit ikap med PHUs bokföring och räkenskaper. Behöver skicka iväg lite bidragansökningar. Har kommit igång med klickerträningen med Kinesen, det verkar funka bra. Drömer lite om att fixa lite hinder att ha hemma så jag kan träna lite kombinationer utan att åka 3 mil till klubben. Behöver boka resor till styrelsen och till freestyle -instruktörerna som kommer sista helgen i aug. Behöver beställa pokaler och möjligen tävlingsprotokoll till lydnadstävlingen den 31 aug. Så jag har lite att göra där.

Hästarna har flyttat över till en annan beteshage. Affe är skod så nu kan jag rida igen. David funderar på att lämna bort Trampe på foder i vinter. Då blir det bara två hästar kvar. Om jag då väljer att sälja Affe så blir bara Lotta kvar, undra hur David tänker göra då...

Saga visar lite hälta efter långpromenadre så jag vet inte hur det blir med hennes yilltänkta agilitykariärr...

Återkomer med fler funderationer. Idag skall vi till stan... 

Snabb uppdatering.

Piteå dansar och ler. Varmt, mycket folk, langos.


Måndag, Tog farväl av Lukas,,, vacum...

Torsdag, tromb och hagel. Strölöst.

Fredag, resa till Göteborg. dömde freestyle på kvällen.

Lördag, USM, dömde freestyle på em och lärde mig dansa salsa på kvällen.

Söndag, sitta i montern och sen resa hem.

Måndag, hemma...


RSS 2.0