Jaha.

Tänk att en resa på en vecka kan kräva så många förberedelser. Vi som tänkt oss en lugn sommar. Ja, förutom Davids renovering av källaren. Nu plötsligt är det en miljon saker att fixa.

-Passen, vi har ännu inte hittat våra pass och Kråkan måste få ett eget så det blir till att besöka den lokala Polisstationen i veckan. Vi har hittat mina passbilder men inte passen, galet...

-Djurvakt, vi måste hitta någon som kan passa hundar, gojer och hästar.

-Vagn, vi måste hitta en liten, lätt men stabil vagn att ta med oss. Vi var på Barnes Hus igår för att reka men blev inte klokare. Vi vill ha en liten vagn med stot sufflet, fullt liggläge och stora hjul för strandkörning. Vi hittade ingen på Barnens hus som matchade att krav. Vi kan lika gärna ta med den vagn vi har, den har varit med om mycket nu så skulle den gå sönder under hanteringen så köper vi en ny hemma sen istället.

-Resesäng, vi kan inte räkna med att hotellet har barnsäng så det är bäst att ta med egen.
 
Nu är det en hel månad kavr innan resan så vi skall nog hinna fixa det som behövs.

När vi letat efter våra pass hittade vi en massa annat, bla. bilderna från förra Bulgarien resen. Vi var där sommaren 2005. hela 3 år sedan och så mycket man förändrats. Jag var inte lika fläskig som jag är nu...Hur i hela världen skall jag kunna ha bikini med en mage som är slapp som en potatissäck!


Spår löst för svunna.

Vi hittar inte våra pass! Hur kan saker bara försvinna? Vi har letat igenom hela huset på alla tänkbara och icke tänkbara ställen. De finns inte! Både jag och David är säkra på att vi sett dem och att de skulle ligga i en särkild låda i köket där vi har viktiga grejer. Men där var de inte och ingen annastans heller. Det blir väl att beställa nya då...

Kråkan blev 10 månader idag. Snart fyller han 18 år och flyttar hemifrån!

Borta!

Kan nån synsk person berätta var vi lagt våra pass! Vi hittar dem inte!

Bulgarien.

Nu är semesterresan bokad och betald. Vi hade inte tänkt resa nånstans i sommar men när pappa började prata om att de skulle till Bulgarien i augusti blev jag sugen. David tyckte vi hade råd så den 27 augusti åker hela familjen till Sveti Vlas en vecka.



Vi skall bo i ett litet hotell som heter Panorama som bara har 16 rum. Ett stenkast från stranden.

PANORAMA - SVETI VLAS




Bilder från clinicen.


Ett litet smakprov på ridbilder från clinicen.


Clinic

Idag blev det clinic med Tommy Bäcklund. Det gick bra. Jag fick massor av hjälp med en massa dummheter jag lagt mig till med. Det var länge sedan jag red clinic. Det behövdes. Rida, rida, rida och inte åka. Ben, ben, ben och sluta rida med händerna. Båda jag och alfons är lata och rider jag inte så springer han bara. 

Bilder kommer snart. 

Jo just ja...

Skrev ju fel vikt på Kråkan som Sofie så fint påpekade. Han väger 10.170kg.

I morgon söndag.

Jag vet inte hur jag skall få allt att gå ihop tidmässigt men jag fick en plats på clinicen hos grannen så i morgon skall jag rida för Tommy Bäcklund. Två pass. David behöver göra klart i källaren för han måste lämna tillbaka roboten i morgon. Krisar det så får jag väl ta med Aron så får han sitta i vagnen när jag rider. Jag vill så gärna göra detta. Det är inte ofta Tommy kommer hit mera och när han finns 5 min bort så vill jag passa på. Jag gör inte så mycket för min egna skull nu förtiden...

Lång och smal.

Kråkan har varit på 10 månaderskontroll. 77cm lång och 1179g tung. Han ligger på normalkurvan för vikt men nästan +2 på längden. han kanske får ärva morbror dannes smeknamn från tonårstiden, "Lången".

Tanden har kommit också så nu gör det ont när han gnager. Tycker det har gått himla smärtfritt, lite gnällig har han varit men ingen diarre eller sömnlösa nätter.

Blåsan Gigantus Maximus som finns på min häl förhindrar att jag använder andra skor än samdaler och tofflor. Inte de bästa skorna att promenera i men lite promisar skall det ändå bli.

Vädert är galet. Sol och varmt till ösregn. Stackars bönder som försöker göra lite hö.....

Blä, urk och stön.

Jag försöker promenera mycket och långt. Inga problem i sig, jag gillar långa promenader och hälst så pass att benen blir ömma. Det är bara det att nu är mina hälar väldigt ömma och hudflådda. Jag vill inte riktigt lära mig att ha sockar på mig på sommaren och fuktiga träningskor med bara fötter i är ingen bra kombination. Det blir till att köpa compid på apoteket idag och så blir det promenader med sockar i framtiden.

Jag rinner bort..

Det är varmt. Vad hände liksom? Rengn och rusk och så pang! Sol och svinvarmt! Jag har längtat efter lite sommar men det går knappt att vara ute. Eller så är det för att jag precis ståt och gjort tre formar lasnage. En till Kråkan och två formar till de som vill ha salt och kryddor i sin mat. Så nu känner jag mig ganska varm.

Sitter och laddar inför kvällen, jag tänkte ta Saaga och åka ut på klubben och träna. kanske blir det en officiell start till hösten. Kanske till och med en start i Lydnad. Vi får se vad den gammla damen håller för. Hon är ändå 8 år.

Lyddan (5år) har varit på besök och som vanligt är hon som en solstråle och alltid pigg på bus. Men ändå alltid hjälpsam och aldrig några problem. Vilken underbar lite människa hon är! Hon och David har lekt i våra sitthängmattor och hon har roat sig med att knyta fast David med ett rep på gräsmattan. När vi var och handlade var hon duktig med att plocka i varor i vagnen och sedan lasta upp dem på bandet och packa i påsar. Hon tillochmed torkar av bordet efter sig när hon ätit. Jag är imponerad! Där har Aron en riktigt fin förebild.


Lyddan (blond) och Sanna (mörk) i en av sitthängmattor

Snabb uppdatering.

D har änligen semester och har börjat med revoveringen av källaren. Han har också slagit sin stortå och kan inte jobba tycker han.

Jag har kommit in på B kursen i specialpedagogik.

Saga och jag startade i hoppklass på medlemstävlingen men diskade ut oss, jag vet inte varför, agility är inte min grej...
Men blev sugen på att köra på " riktigt" så vi får se om jag kommer igång med nån träning.

Kråkan far omkring i hela huset och inte är säkert längre.

Nu skall jag sova..

Biokväll

I kväll har jag tagit mig ledigt och såg på bio med världens bästa SofieÅ. Vi såg Sex in the City och den var precis så bra som jag trodde. Jag älskar Sex in the City! Jag har boxern och har set serien om och om igen. En underbar värld att dröma sig bort i för en lite lantfjolla som jag. Uteliv, mode, skor, smyken, relationer, allt om det singelliv man inte längre har och alla strävar efter att avsluta. Nej, alla singeltjejer där ute, ta tillvara på tiden som singel och gör allt som en hemmamamma inte kan göra! Ut och flörta, hångla och ta för er! Tiden som andra hälft kommer den också, fastna inte med första bästa utan var kräsna och ställ krav! Livet är för kort för tveksamheter och det finns alldeles för mycket roligt att göra än att sitta hemma varje kväll. Var sak har sin tid och singelivet kan vara underbart om man göra något bra av det.

Nu handlar Sex in the City inte bara om singeltjejer. Utan om en massa annat och främst kampen om att inte vara singel. Men nånstans känns det som att det skulle vara dåligt att vara singel och det tycker inte jag. Det är väl mest det jag vill säga...

Det går segt...

...Med bloggandet. Jag försöker vara ute och göra saker på dagarna så man inte sitter still så mycket. När jag är ute och går funderar jag mycket men och kommer på massor av saker att skriva om. Men när jag väl sitter här blir det ingenting.

Jag har funderat på ensamhet, vad är det egentligen? Är man ensamen när man ensamen på eget bevåg eller är man ensamen när det är ofrivilligt?

Inlärningsfällor, jag tror jag börjar bli lite arbetskadad men jag ser misstag folk gör hela tiden, både med hundar och barn.

Tiden, var tar den vägen?

Och ord, så fel det kan bli om man anväder fel ord. Läste på ett forum där de diskuterades om dop och någon skrev - Jag vill att mina barn skall tillhöra Svenska kyrka. Tillhör barn någon över huvudtaget?! Jag tolkar tillhöra med äga och jag äger inte mitt barn. Och jag vill då rakt inte att någon annan skall äga honom. Nej, jag är bara vårdnadshavare och han är sin egen! Mitt barn tillhör ingen annan än sig själv! Jag förmodar att mäniskan menar att h*n vill att barnet skall vara medlem i Svenska kyrkan och det är en helt annan sak. Oj vad jag kan haka upp mig på ord....

Blodet sprutar!

Nja, kanske inte sprutar...Jag har skurit mig i fingret och Kråkan har övningskrypigt så hårt att han stött sig två gånger så blodet ran nedför hakan. Jag tror jag skall linda in honom i bubbelplast och stoppa honom i bur tills han är vuxen. Jag vet inte om det har nått samband men hans nattsömn är jättestrulig nu också. De säger att när de kan sova dåligt när de gör utvecklingshopp och om det är så har stämnt i hans fall. Fast inatt har det varit värre än vanligt. Varken MammaMU eller kråkan har sovit nått vidare i natt.

Idag fyller P 31 år! Grattis på födelsedagen och hoppas du får massor av fina presenter och massor av fint besök!

Vi får se vad det blir av dagens planer. Vi har tänkt ta åka med P och Ica på Pitebos famlijedag. Vi fick biljetter av gammelkossan som har åkt till örebro. Det hänger lite på hur Kråkan vill sova idag.

Nere nför räkning.


Både jag och vårat internet låg nere igår. Jag i feber, snorig och hostig och nätet för att det var strömavbrott i Stockholm(?!).

Jag verkligen hatar att vara sjuk. Även bara lite sjuk så jag inte orkar göra mina måsten. All energi går åt att vara mamma och matte. Jag måste be sambon om hjälp vilket jag hatar. Eftersom jag försöker tänka jämställdhet tycker jag att man inte skall "be om hjälp" när det faktiskt är bådas ansvar. Men som pedagog som har läst specialpedagogik vet jag att det inte är hans fel utan hans mammas. ( Historiskt sett skylde man alla tillkortakomanden som barn hade på föräldrarna och då fremst på modern). (Märk att jag är ironsk!) Nu skall jag intye bli för personlig här i en öppen blogg, det kan bli förödande, men ibland så har jag lust att yxmörda....(än en gång, ironi!)

Kråkan tar sig fram rätt obehindrat nu och det han älskar mest att göra är damsuga och dra ut lådor. Igår fick han bara ute på gräsmattan för annats måste mamma torka hela köket. Tänk om man hade ett riktigt badrum.... 

Förkyld.


Både jag och Kråkan är lite snoriga och lite extra trötta. Så det får bli en hemmadag idag. Det är bara lite tråkigt när man inte sover...Hoppas jag orkar ta en långpromis på em när Kråkan ändå skall sova, jag börjar få lite ångest över kroppsformen...

Lukas är dålig igen. Något hände på kvällsrastningen och hela hans kroppspråk sa att något var fel så jag vände hem. Haft jobbigt att sova inatt både för att jag är orolig inför det slutgiltliga och för att jag snorar så mycket. Skall ringa och boka tid nu...

RSS 2.0