Dåtid, nutid, framtid.


Helgen har varit solig och trevlig på många sätt. Humlan och marknad i lördags, städa, fixa dona och äta, fika med familjen på söndag.

Jag är "ledig" hela veckan. Inga kurser, inga skoluppgifter, inga möten, ingenting. Ja, om man nu någonsin är ledig som mamma. Och som hundägare, hästägare och husägare och sambo. Men det är det livet jag valt så då är det bara att hugga i och göra allt som måste, behöver och borde göras. Som nu, nu vill Kråkan äta.... 

Plötsligt blev det helg.


Och äntligen lite sommar. Solen har strålat hela dagen, den har dock inte värmt så mycket för det blåser ganska rejält och är kyligt i luften. Men ändå, inget regn!

I dag har jag poch Kråkan avnjutit ett Afternoon Tea på Humlan med scones, snittar och lite småkakor. Och te förstås. Kråkan åt rån och fruktpure. Han försöker prata med alla han ser och skinner upp så fort han får kontakt och ett leede. Sen blir han less och vill leka på golvet. Sen kom Sofie och sälskapade oss och svor lika mycket som jag gjorde i går när jag förökte ta mig fram med bilen i stan. Piteå har invaderats av fotbollsungar som kommer från hela världen för Piteå Summer Games! Men Piteå är inte så stort och det är kaos över allt. Nåja, snart tar de sina fotbollar och åker hem.

Det är också Öjeby Kyrkmarknad och den är det lite tradition att gå på så det gorde vi. Urk vad folk det var! Det är nog mest jobbigt för att man har barnvagn och det blir extra svårt att ta sig fram och man känner sig ivägen hela tiden. Men nått jag inte för mitt liv han förstå är varför man drar med sig hundarna på trånga. varma marknader. Så masor av hundar med tom eller stirrig blick, svansen mellan benen och som uppenbarligen helst hade velat vara nånon annan stans. Mötte dessutom en vapl i en ryggsäck som pep och skrek för att få slippa. Jag säger bara att måste man åka på marknad och har hund, skaffa hundvakt!!!!!!!!!!!!

Idag

Idag har vi rantat runt lite så Mammau Mu inte ruttnar bort av regnet. Först åkte vi och handlade för det älskar Kråkan. Sen åkte vi till kaffe Humlan och fikade för det älskar Mamma Mu, sen åkte vi till Holmträsk och hälsade på Kenneth, Anneli och Ellen. Ellen och Aron lekte en stund med alla spännande leksaker innan vi åkte hem igen för matdags. Nu är jag inspirerad att städa och röja lite så det får bli kvällens göromål. Jag skall även ut och promenera eller cyckla. 

Det blir 40års kalas här på söndag. Min jättegammla storasyster ( som är mycket, mycket äldre än mig!) fyller 40 år på söndag. Hon jobbar hela helgen och lejde bort kalasandet till mig. Det blir smörgåstårta och lite annat gott. Hoppas det blir bra väder så man kan vara ute... 

Jävla äckliga regn!

Nu är jag less! det har regnat mer eller mindre sedan söndags och jag är less att sitta inne, blöta kläder, blöta hundar, blöta hästar, blött gräs, allt allt är blött och kallt! Blä! Det skall vara sommar och varmt med sol så man kan vara ute och fixa i trädgården, ta promenader, mysa i hamoken, bada med Kråkan. Äta jordguggar med grädde, dricka saft med is i. Blä, blä,, blä!

Ändrar mig lite...

...för som kvinna får jag göra det. (Eller hur!)

Jag känner mig inte riktigt nöjd med min förklaring på socoikonstruktiv. Varje människa är en social, konstruerad varelse som är sin egna unika egenart. Våra identitdeter konstrueras utifrån våra sociala erfarenheter. Tx. om du hela tiden blir bemött som om du vore dum i huvudet så börjar du se på dig själv som dum. Om andra ser på dig som någon anorlunda så ser du dig själv som anorlunda, inte som andra, onormal. 

Sociokulturellt perspektiv.

Sociokultur innebär samspel och samarbete mellan människor där en sociokulturell individ utvecklar sina grundläggande kognitiva färdigheter, det vill säga sin uppfattning om sig själv och andra människor. Det sociokulturella sammanhanget anses vara av stor betydelse för individens utveckling. En som utvecklat den sociokulturella teorin i Sverige är Roger Säljö. Vidare menar Säljö att lärandet sker i interaktion mellan individer och att man i ett sociokulturellt perspektiv "intresserar sig för hur individ och grupp tillägnar sig och utnyttjar fysiska och kognitiva resurser" (Säljö 2000)

Källa: Wikopedia

Sociokonstruktiv pedagogik är något som Roggio Emilia skolorna använder sig mycket av och har det sociokulturella som grund. Det handlar helt enkelt om det vi lär oss i samspel med andra och hur vi utvecklas i samspel med andra, vilken påverkan omgivningen har i varje persons identitetskapande.

Behaviorism

P tycker jag använder konstiga ord och uttryck så här kommer en förklaring på Behaviorism taget från Wikopedia.



Behaviorism
(IPA: [bɪheɪvjəˈrɪsm]) är en vetenskaplig psykologisk strömning som lanserades av John Watson i början av 1900-talet.

Behaviorismen är sprungen ur den komparativa psykologin, främst Ivan Pavlovs utveckling av klassisk betingning och B.F. Skinners forskning på operant betingning. Enligt behaviorismen är psykologins mål inte en beskrivning av människan, utan prediktion och kontroll av beteende. Psykologi ses som en gren av naturvetenskapen och ska därför ägna sig åt det som är objektivt mätbart. Således är endast observerbara beteenden, dvs. biologiska och fysiologiska responser, föremål för studier.

Watson ansåg att människans själsliv är omöjligt att studera med vetenskapliga metoder. Han fann det omotiverat att beskriva människans själsliv utan att beakta det som påverkas av och utövar påverkan på detta; människans biologi och omgivning. Detta var vid 1900-talets början en mycket kontroversiell syn, som dels var en reaktion på förhärskande psykologiska teorier som tillämpade introspektion för att beskriva hur människan fungerar. Det finns dock en riktning inom behaviorismen som menar att människans tankar och känslor kan studeras, om än indirekt.

Sedan 1970-talet har intresset för den klassiska behaviorismen avsvalnat, mycket på grund av att behaviorismens visioner om en beteendets vetenskap inte kunnat infrias och att kognitiv psykologi istället fått ett uppsving. Den väl belagda behavioristiska grundforskningen lever dock kvar i den växande psykoterapeutiska inriktningen kognitiv beteendeterapi och i beteendeanalysen.

Till sentida, mer pragmatiska behavioristiska teoretiker hör John Staddon.


Avslutning.

Ikväll är det avslutning på valpkursen. Sitter och försökar hitta på tävlingslekar som passar för både hund och förare. Inte lätt...

Äcklig barnsköterska.

När jag och Kråkan kom på affären idag så hörde jag en röst som fick huden att knottras på mig. Det var barnsköterska som vi hade på BB. Jag tolde henne inte. Hon pratade och betedde sig som om hon vore full eller bara skadad. Vi kom inte alls överens. Som pedagog skulle jag då tycka att avdelningen kunde vara lite flexibel och byta sköterka på mig men icke. En annan sköterska betedde sig också som skit när hon skulle titta på mitt snitt som gjorde ont, vilket en barnmorska igentligen skulle ha gjort. Jag berättade att det gjorde ont och jag var lite orolig. " Inte bryr jag mig" Säger sköterkan och går ut! 

Nä, blir det mer barn så skall jag ställa större krav på min omgivning.  

Panik i natten och underbara hästtjejer!

Sen på kvällen i går började Lillis skälla försiktigt. Jag tittar ut inget där bara bilarna. 30 sek senare kommer nån på trappen. Jag känner igen nettan som har häst hos grannen. - Vi frånga hästar åt dig! säger hon med ett stort leende. - Ehh, va!? - Är dom lösa? Säger en mycket förvånad Nina. - Jo, dom kom på Jonsgården men vi har ridit hit dom. Men vi hittar inte Frego. ( En ny inhyrd häst som bara varit här i nån vecka.) Men vi kan rida och leta honom men var kan vi ställa Lotta för hon har vi på släp.

Lotta fick ställas i stallet och jag panikar omkring i huset och vet inte riktigt vad jag skal göra, Aron sov och David spelade. - Det passa dåligt just nu , säger D. No shit!? Jag ut men babyvakten kollar stängsel och ser om jag kan se Frego. Jag hör tjejerna rida och prata i natten. Jag ser inte var stängslet är trasigt och jag ser ingen Frego. Jag panikar runt en studn till och vet inte riktigt vad jag skall göra. Jag är inte van att vara så maktlös och låst. Efter en stund kommer tjejerna tillbaka. Alla hästa återfunna och tryggt inställda i stallet. Underbara flickor! Jag lämnar babyvakten med David och stjutsar hem tjejerna som är kalla och blöta av regnet. Jag kan inte med ord förklara hur tacksam jag är. Jag måste nog köpa dem en present eller nått...Hem och stannar till i stallet. Tar ett snabbt beslut att låta dem sova inne i natt jag vet ju inte hur de tagit sig ut. Jag fick flytta om hästarna lite så Frego fick stå lite själv för våra hästar är lite sura på honom och vi har inga galler mellan boxarna. Han hade även fått sig en del bett på baken såg jag. Jag mistänker skarp att Lotta brunstar för hon var ovanligt sur och pipig. Fixade spån i extraboxan, Mat till och vatten till hästarna. Skyndar hem för avrapportering till pokerspelaren och den sovande Aron.

Jag hatar när hästarna kommer lös. Vad som hälst kan hända. Tänk om de orsakar nån trafikolycka! Usch!

Nu är hagen lagad och hästarn ute igen och det verkar lungt.

Dagen efter helgen.

Måndag brukar vara vilodag för mig och kråkan. Så blev det idag också förutom att vi har varit och grattat Kårkan farfar som fyller år i dag.

Kråkan håller på att få en tand och är extra gnällig. Det kan jag förstå för det kan inte vara roligt, jag vet ju hur jobbigt det var när visdomständerna kom.

För några dagar sedan satt jag och väntade i en drivin kö till ett hamburgerställe och undrade varför runda hamburgare blir ovala när man steker dem. (?)

Sen har jag också undrat varför folk tycker det är så roligt att stoppa in saker i munen på små människor. Hur skulle du tycka om att en främande människa kom och körde in något i din mun? Sprang fram och stoppade sitt huvud 20 cm framför din näsa och skrek HEJ! Varför har barn inte samma rättigheter och är värd samma respekt som en vuxen? Nu händer detta inte Kråkan och mig särsklit ofta men jag ser det omkring mig hela tiden när vi är där barn och vuxna samlas. Sen tycker de att det är konstigt om barnet börjar gråta. Eller jag kanske är konstig, eller så har jag läst förmycket sociokonstruktiv pedagogik, identitetskapande och behavioristiska utvecklingsteorier.

Midsommardagen.

Idag har det varit sol hela dagen och sådär lagomt varmt och lite vind. Vi har varit hemma hela dagen och myst på gården, påtat i grönsakslandet och fikat bullar på verandan. I kväkk åkte D på midsommartravet i Skellefteå och kommer inte hem förens i natt. Patte och ica har varit här en stund och fikat mer bullar (hmm. hur var det med fikandet igen...mager blir man inte.) och nu har Kråkan ätit sin kvällsgröt och vi inväntar läggdax. Sen kanske jag ser en film eller går ut på gården och fixar lite med blommorna.

Tog också bilder på Gammlo som blir 11 år i sommar. Och på Saga, 8 år.



Kråkan blir 9 månade idag den 21 juni. Här kommer lite bilder från dagen.

Aron äter på verandan.

Trevlig Midsommar!

Ta det lungt och njut!

Myggbiten.

Det kliar på fötterna, halsen, öronen, huvudet, ryggen och armarna. Jag har varit på kvällspromis och hur fort jag än gick så hittade myggen mig. Igår kväll cyklade jag nybyrundan och då blev jag inte myggbiten alls. Jag skall nog fortsätta med att cykla som motion på kvällarna och hoppas att det är minder mygg på morgonpromisarna. För jag måste verkligen börja träna igen. Jag saknar det så enormt. Mest saknar jag hur bra kroppen mår och hur mycket bättre kläderna sitter om inte fetvalkarna svämmar över. Nu får det vara nog, skall bara försöka hålla mig borta från godis och kakor också...

Städa, jo pyttsan!

Inte har jag städat nått idag inte. Det blev att fara till stan i stället. Mycket roligare men skit är ju kvar när man kommer hem...Man skulle haft en husalf som i Harry Potter böckerna.

Orka!

Idag måste jag städa. Jag måste, men jag vill inte, orkar inte, ids inte. Men jag måste. Jag blir tokig när det rullar hundhår på golver och sanden krasar under fötterna. När disk fyller diskhon och bordet  är fullt av tidningar, papper och skräp. Jag hatar alla högar som bildas på bänkar, stolar, soffor och i hörn. Men jag hatar att städa. Jag sitter hellere på verandan och läser en bok eller pysslar med hästarna och hundarna. Vad som helst utom att städa. Men jag måste. Blä....  

Piteå sommarstad.

Piteå är underbart på sommaren. Folk åker in till stan och bara sitter och myser överallt på uteserveringar eller på något av torgen. (Piteå har två torg..) Det enda jag saknar i piteå är marknadsstånd med frukt och bär men det kan man ju köpa på ICA eller COOP...

Idag har Kråkan varit med mamma mu´s mamma en stund så mamma mu fick shoppa och fika med kompisarna. Jag har shoppat upp varenda lite peng känns det som. Lite barnmat och blöjer blev det också. Men jag fundade två byxor en tröja och ett par 3/4 byxor på CUBUS. Åt en cesarsallad på Röda Lyktan, den var inte riktigt så god som den brukar men gott ändå. Sen spottade vi en gammal Lerniakompis och tog en latte och en grillad tost på NODO. Inget godfika blev det idag. För vet ni en sak...man blir inte mager på fika...det har jag märkt....konstigt va? 

Konstiga ordspråk och annat...

Jag brukar säga en del konstiga saker och ibland vet jag inte ens själv vad de betyder. Här är några exempel.

  • "Nu har han bajsat i det blå skåpet!"..........? (tror det har att göra med att man inte skall bajsa i eget skåp, varför man nu skall bajsa i skåp överhuvudtaget vet jag inte...)
  • "Det är bättre att skjuta björnen"................? (Jag tror det heter man skall inte sälja skinnet innan björnen är skjuten, jag har bara förkortat det lite.)

Ja, kommer inte på några mer men när jag gör det så skirver jag dem här.


Idag höll jag på att glöma min valpkurs. När alla skrivuppgifter är inlämnade så trodde min hjärna att jag var fri för i sommar. Men det är jag ju inte. Mitt stackars främmande fick äta middag med Kråkan och D för jag var tvugen att hasta iväg till klubben. Nåja, det gick bar i allafall och jag visade dem lite hur klicker funkar (trots att jag inte är en klicker-älskare) med en enkel övning på människor. Man skickar ut någon ur rummet med instruktioner på att klicket är det bästa som finns och betyder rätt. Sen kommer man överens om vad vi vill att personen skall utföra när den kommer in och hur vi skall gå tillväga för att komma till slut målet. Sen tar man in personen och genom klicker tar man personen steg för steg genom den tilltänkta planen genom att klicka mot rätt beteende och vips så har man fått någon att gå genom rumet plocka ned en blomkruka och ställa den på bordet utan att säga nånting. Oj vad de blev entusiastiska! Genast förstod de hur förvirrande det är för hundar att förstå vad vi vill att de skall göra, hur viktigt det är att ha en inlärningsplan och hur viktigt det är att berömma på rätt tid och på rätt beteende och hur dumt det är att tjata på hunden. Ända gör de samma ärkefel på appelplanen med valparna så jag får ta allting igen. Men denna gång förstod de mer och då fastnar mer också. Det finns hopp....


Färdig!

Nu är allt betysatt och G eller VG på alla uppgifter! Underbart, jag är färdig med kursen!



Vad tomt det känns...Vad skall jag göra nu på kvällarna....

Mysteriet med den försvunna hästskorna.

Vi har bott här i 8 år nu och hästarna har gått i denna vinterhage sedan dess. Ganska ofta tappar hästarna skor när de går i hagen. Ibland händer det att man hittar nån sko med oftast inte. Då¨tror man att det är ju en massa snö så det är inte konstigt att man inte hittar dem. Men då borde de smälta fram på våren. Men icke. D har till och med letat igenom hagen med metalldetektor för att se om han hittar nårgra skor. En massa spikar och skruvar hittade han men inga skor. Hur är detta möjligt? Det borde finnas minst 20 st hästskor i hagen och så stor är den inte. Var tar de vägen? Hästar äter inte skor. Eller gör de?

Sol mellan skurarna.

Ibland glimtar solen fram och värmer gott mellan regnskurarna. Idag blev det kycklinggryta med lök och champinjoner och ris till. Nu skall vi äta jordgubbar och vispgrädde. Mums!

Jag har fått betyg på allt utom en uppgift så jag väntar tappert. Måste jag kompletera så vill jag ju veta det så fort som möjligt. Jag älskar att studera! Speciellt ämnen som jag tycker om, förstås. Pedagogik är alltid intressant och specialpedagogik i synnerhet.

Väntan...

Nu har jag skrivit och skickat in allt för grundkursen i specialpedagogik. Nu sitter jag och väntar på betygsbesked...Otroligt dumt egentligen det kanske inte blir rättat förens i morgon eller nån annan dag. Nä nått nyttigt skulle jag behöve göra. Men hur kul är det när det regnar. Jag skulle behöva stängsla ut beteshagen, rensa i förråden, gå på promenad med hundar och Kårkan, städa, laga mat, rengöra fågelburen och en massa annat.

kråkan ligger och leker men snabeldrakens snabel på golvet. Den och kablar är jättekul tycker Kråkan.

Söndag

Dagen börjar med att D fick vara Kråkpappa och Mamma Mu låg och drog sig i sängen en stund. Sen tog jag och hundarna en rask morgonpromis till Fällbäcken med musik i lurarna. Oj, så himmelskt underbart det var! Fast nog tittade jag lite extra mycket ut i skogen för att se om vi var ensamma eller om Nalle låg på lur. Ja, om nu Nalle låg på lur så skulle man kanske inte märka det förens det var försent. Jag förlitar mig på att hundarnas bus skrämer bort alla Nallar i skogen.

D hade gjort frukost när jag kom hem vilket var uppskattat. Scones!

Sen tog vi en promenad till våra nya grannar ( som bott här i tre år!) och hälsade på. De har en lite färsking som är 7 veckor och heter Emmy.

Nu i kväll så har jag skrivit den näst sista uppgiften och har bara en kvar. Eller ja, jag har skrivit halva för jättelänge sedan och körde fast så nu hoppas jag jag kan skaka ur mig minst ett och ett halvt A4 till. Det skall bli en artikel med syfte att problematisera hinder och möjligheter till en "skola för alla". Puh..!

Mygg.

När D kom hem från Bodentravet så flydde jag huset en stund och for in till stan. Det blev att köpa snabbmat på MAX och åka till mammas lägenhet och äta. Tyst, bara maten TV och jag. Skönt för en stund. Sen blev det lite nöd shopping av barn mat och annat och åka hem. Nu har jag vattnat blommor och grönsaker och hängt tvätt. Hua vad mygg det har kommit nu efter regndagarna. Det gåt inte att stå still då blir man uppäten. Nu har man börjat se bönor, dill och morötter i grönsakslandet.

Sommar?

Oj det blev visst nått helt annat jag skrev om.. Jag skulle skriva att Kråkan och jag tog vagnen och promenerade ut i trädgården där Mamma Mu rensade ogräs medans hundarna leket med pinnar. Kråkan satt i vagnen och lekte med en leksak. Sen flyttade vi 10 m västerut på en äng och plockade blommor. Grannans åker är nedlusad av violer och maskrosor. En fin lite bukett blev det. Jag satte Kråkan bland blommorna och tog några bilder med min nya mobil, men knott nått hemst i gräset så Kråka fick flytta upp i vagen ganska fort. Jag blev biten på ögonlocket och känner hur svullen jag är, jag måste gå och se efter så jag inte ser ut som om jag fått stryk...

Sommar.

P kom och drack kaffe och fikade lite rulltårta. Han är alltid välkommen. Jag uppskattar hans sällskap, han har en sån skön typisk norrländsk negativ syn på livet. En riktigt norrländks karrakarl som snusar, klär sig i Hellyhansen och slitna t-shirts. Arbetar och sliter i tystnad trots ryggskott och feber. Tar ut semmestern under älgjakten och jobbar hela sommaren. Han tillhör ett utdöende släkte. Han borde K-märkas och fridlysas.   

Rulltårta.

Jag har bakat två rulltårtor idag, en drömrulltårta och en vanlig med aprikosmos i. Hoppas någon kommer på besök så jag kan bjuda på fika. jag könner mig lite instängd idag eftersom David tog bilen till Boden. Kråkan och jag tog en promenad till grannarna på Jonsgården men där var ingen hemma.

Ny dag nya utmaningar.

Igår skrev jag klart uppgift 20 som handlade om åtgärdsprogram, individuella utvecklingsplaner och pedagogisk dokumentation. Oj så trögt det gick! Jag börjar bli skriv trött i huvudet och kroppen. Varför lär jag mig aldrig och skall göra allt i sista minuten. Nu har jag bara två skrivuppgifter kvar så är jag klar med denna kurs. Skall försöka göra det i helgen. 

Igår tog jag en ridtur på ridplan men Affe. Han har börjat låsa sig i gallogövningarna igen. Jag blir galen. Dags att sätta på sig sporrar igen. Och dags att åka på clinic! Jag blir helt knäpp när han gör så för jag tror alltid att felet är mitt. Då är det bra att rida för tränare som kan se vad som behöver göras. Jag hade tänkt tävla lite i år men håller han på så här så blir det bara skit av det.

Solen skiner och D skall till boden och se på trav så jag och Kråkan blir ensama idag. Kanske Mummelmänniskan kommer och är med Aron lite så jag får lite skrivro.... 

Segt.

Kursuppgiften går segt idag. Har hittat citat som jag skall ha med men hittar inte ena boken om Casemetodik som jag måste ha med...Kråkan vill vara med Mamma Mu hela tiden så det är svårt att få skrivtid. Ganska fint väder idag och det belv en morgonpromenad med hundarna i skogen. Kråkan är nog trött nu så det får bli en middag lur lite tidigare än vanligt.

Inskickat.

Nu är läsloggen inskickad och jag har börjat titta på nästa uppgift, individuella utvecklingsplaner. Jag har påbörjat den för länge sedan så jag måste bara hitta tråden och göra klart.

Vi får en ny häst i hagen i kväll, Trampes gamla skötares nya häst skall gå på bete med våra.

VG!

Efter mina kompleteringar fick jag VG på "Svåra samtal"! Oj, så glad jag blev! Det trodde jag inte jag skulle få. 

Idag skall jag konsenterar mig på nästa skrivuppgift som handlar om skolområdets etik. 

Jag skall också försöka röra på mig lite men hur kul är det i regn och rusk! 

Igår började Kråkan resa sig upp på alla fyra så nu är det nog inte lång kvar innan han kryper. 

Busig Kråka!


varför ny blogg?

Ja, varför? Förnyelse kanske. Den andra bloggen var så seg i balnda att jag inte ides blogga. Sen gillade jag inte att man kom in på en startsida där bara senaste inlägget syntes. Jag är inte säker om jag är nöjd med denna blogg ännu, det är mycket jag inte lärt mig än. Jag skulle vilja ha en fotosida där jag kan lägga upp bilder. Och jag skulle vilja ha en gästbok också nått sånt har jag inte hittat här...Så vi får se... 

Dagen...

Idag har jag och Aron vilat. Och jag har skrivit klart de kompleteringar som jag hoppas skall räcka på uppgiften om svåra samtal. Det är bara att vänta och se.

En liten promenad på ängarna resulterade i en blombuket och en gul Kinapuff. Kinesen Lillis blev aldeles gul i pälsen av alla maskorsor.

När jag och Kårkan bilade i väg till affären satt jag och tänkte på hundars mentalitet och vilken skillnad det är i dag på hur folk ser på hundar med dåligt psyke. Jag får många frågor på alla möjliga ställen om hundproblem. På affären, på krogen, när jag äter, på bussar, överallt. Man måste vara mycket försiktig när man svarar. Förs och främst är jag ingen expert och ingen veterinär. Jag kan bara säga vad jag tror. Jag har hållit på med hundar i hela mitt liv. Jag har hållit kurs i över 15 år. I snitt 3 kurser om åter med i snitt 10 ekipage i varge kurs. Få se då, 10*3=30. 30*15=450. Jag har sett 450 hundar med sina förare. Lägger man då till all den utbildning jag har på hundar, alla föreläsningar jag lyssnat på så blir det en hel del erfarenheter. Och dessa säger mig att hundars dåliga psyke har en stor orsak. - UPPFÖDAREN! Denne väjer avelsdjur och dessa är derekt ansvariga till dåliga gener. Denne är ansvarig över valpens första och viktigaste prägligsperiod. Det är ytterst lite du som valpköpare kan göra åt en mentalt dålig hund. Det bästa du kan göra är att accepetra hundens svagheter och hantera den på lämpligaste sätt. Men ursäkta den aldrig! 

 

Slut i huvudet!

Jag fick IG på min uppgift om svåra samtal. Ingen katastrof i sig utan jag msåte bara kompletara lite. Men det ruckar mitt studie upplägg för denna vecka... Nåja, man kan inte få G och VG på allt och jag förstår vad jag missat. Jag var nog lite lat när jag skrev så jag får skylla mig själv. Det är bara att göra om och göra rätt. Jag har haft en extermt dålig natt och förlite sömn gör mig till ett monster. Har försökt plugga idag men det har varit svårt. Jag får försköka lägga mig tidigt så jag kan komma igen i morgon.

I kväll har valpkursen haft sökövningar i skogen och igen är det så tacksamt att jobba med valpar som inte är hormonstina eller fulla av miljöskador. Alla valpar sökte och hittade sina mattar och blev så glada så. Underbart att se, man blir lite valpsugen själv...

Nej nu väntar Kråkan på att bli nattade och sen skall mina egna hundar och hsätar ha sitt för kvällen. Blommorna vill ha lite vatten, grönsakerna lika så. D skall väl se fotboll så honom är det bara att räkna bort...

Sen blir det Harry Potter och den flämtande bagaren på engelska i lurarna för att rensa hjärnan...Natti. 

Myggfritt.

Kallt och blåsigt, men det är iallafall myggfritt. Idag skall jag till stan och plugga. Skall även köpa en ny mobil min fina gamla mobbe har blivit senildement. Jag blir galen utan mobil så det blir en ny idag.

Goda!

Det blev de gooaste bullar jag någonsin bakat! Nu sover Kråkan och Mamma Mu har stägslat ut beteshagen till hästarna. Jag har varit en duktig mamma idag och städat, lagat mat och bakat bullar. Dessutom skrivit lite skoluppgifter och sett Hem till gården på fyran. Nu håller energin på att ta slut men jag måste städa upp köket efter baket. I morgon åker jag in till Pitstan så får mamma leka med Kråkan medans jag skriver lite mer skolfix. Jag skall skriva fem läsloggar från boken Skolområdets etik av Roger Fjällström.

Jag undrar hur P mår. Han är förkyld lite ynklig. Det är jobbigt att vara singelpappa och sjuk...

kanelbullar...

Nu har jag bakat 80 st kanelbullar. Det kommer att smaka bra på fikabordet.

Årets sommarplåga i detta hemm...

 ROCKSTAR
I'm through with standin' in line
To clubs I'll never get in
It's like the bottom of the ninth
And I'm never gonna win
This life hasn't turned out
Quite the way I want it to be
(Tell me what you want)

I want a brand new house
On an episode of Cribs
And a bathroom I can play baseball in
And a king size tub big enough
For ten plus me
(Yea, So what you need)

I need a credit card that's got no limit
And a big black jet with a bedroom in it
Gonna join the mile high club
At thirty-seven thousand feet
--(Been there done that)--

I want a new tour bus full of old guitars
My own star on Hollywood Boulevard
Somewhere between Cher and
James Dean is fine for me
(So how you gonna do it?)

I'm gonna trade this life for fortune and fame
I'd even cut my hair and change my name

[CHORUS]
'Cause we all just wanna be big rockstars and
Live in hilltop houses driving fifteen cars
The girls come easy and the drugs come cheap
We'll all stay skinny as we just won't eat
And we'll hang out in the coolest bars
In the VIP with the movie stars
Every good gold digger's
Gonna wind up there
Every Playboy bunny
With her bleach blonde hair
And well...

Hey, hey, I wanna be a rockstar
Hey, hey, I wanna be a rockstar

I wanna be great like Elvis without the tassels
Hire eight body guards that love to beat up assholes
Sign a couple autographs
So I can eat my meals for free
(I'll have the quesadilla, on the house)

I'm gonna dress my ass
With the latest fashion
Get a front door key to the Playboy mansion
[Rockstar lyrics on http://www.metrolyrics.com]

Gonna date a centerfold that loves to
Blow my money for me
(So how you gonna do it?)

I'm gonna trade this life
For fortune and fame
I'd even cut my hair
And change my name

'Cause we all just wanna be big rockstars and
Live in hilltop houses driving fifteen cars
The girls come easy and the drugs come cheap
We'll all stay skinny 'cause we just won't eat
And we'll hang out in the coolest bars
In the VIP with the movie stars
Every good gold digger's
Gonna wind up there
Every Playboy bunny
With her bleach blonde hair
And we'll hide out in the private rooms
With the latest dictionary of
Today's who's who
They'll get you anything
with that evil smile
Everybody's got a
Drug dealer on speed dial, well
Hey, hey, I wanna be a rockstar

I'm gonna sing those songs
That offend the censors
Gonna pop my pills
From a Pez dispenser
Get washed-up singers writing all my songs
Lip sync 'em every night so I don't get 'em wrong

Well we all just wanna be big rockstars
And live in hilltop houses driving fifteen cars
The girls come easy and the drugs come cheap
We'll all stay skinny 'cause we just won't eat
And we'll hang out in the coolest bars
In the VIP with the movie stars
Every good gold digger's
Gonna wind up there
Every Playboy bunny
With her bleach blond hair
And we'll hide out in the private rooms
With the latest dictionary of
Today's who's who
They'll get you anything
with that evil smile
Everybody's got a
Drug dealer on speed dial,well

Hey, hey, I wanna be a rockstar
Hey, hey, I wanna be a rockstar


Finurliga förändringa...

Har just ätit med kråkan och funderar lite kring skrivuppgiften jag avslutat om pedagogisk dokumentation. Den handalde om mina reflektioner över Reggio Emilia förskolornas sätt att följa barnes utveckling. Jag förundras lite över hur mycket man kan lära sig i livet...Kunskap och lärnadeprocesser... Socialkonstruktivt och postmordernistiskt...Mötes etik och demokrati...

Arg!

Hur tänker man när man lämnar småbarn och bäbisar i bilen när man går in och handlar? Vid två tillfällen har jag sett detta på parkeringen vid den lokala affären. En liten bäbis som skriker efter tröst och ett något äldre förtvivlad syskon som med stirrande blick väntar på att mamma eller pappa skall komma och hjälpa. Arg blir jag!


Mamma Mu´s Kråkan krax.

Mamma Mu´s Kråka.

Välkommen till min nya blogg!

Vad kan detta bliva...

RSS 2.0