Söndag måndag

I söndags åkte vi till Boden för att dömma freestyle UDM. Tre ekipage ställde upp. Lite synd för jag vet att det finns fler freestyle utövare här i norrland. Men tävlingen gick fort så efteråt passade vi på att hälsa på lite bekanta som jag har där. Först åkte vi till en gammal Gransklasskompis Ullis och vi kom fram till att det var minst fem år sedan vi hälsat på där. Det blev en del "har du träffat de" konversationer och David fick springa efter Aron. Efter en massa prat och lite kaffe åkte vi till annan Gransklasskompis som har en son som är en månad yngre än Aron och heter Levis (läkert namn). Barnen lekte så bra och där blev det en massa häst snack som då även David kan delta i. Sen blev det rundvandring i stallet och ännu mer hästsnack innan vi lastade en sovande Aron och styrde bilen hemåt.

Idag måndag så har Aron och jag varit på öppen förskola för första gången. Aron lekte samma lekar som hemma, han tog en leksak och körde den runt hela golvet. Skillnade var att det var en leksakshund han körde och inte en matskål som hemma. Vi fika där och sjöng tillsammans innan vi åkte hem och Aron slocknade i bilen. Blev lite besviken på organisationen på den öppna förskolan. Men jag inser också att det inte är så lätt att styra upp lekarna när allt sker i samma rum. Men lite vådeligt är det när 4-5 åringa springer och kör rally runt 1 åringar som sitter och leker.

I kväll har jag haft valpkurs och idag gick vi igenom hundorganisationer och olika hundtävlingar och prov. Nästa gång skall vi spåra och kanske hinna med lite sök men vi får se...

Boden

Idag skall vi till Boden för jag skall dömma freestyle på UDM där. Bara tre ekipage och det är lite tråkigt. Om det finns tid så skall vi passa på att hälsa på lite bekanta som bor där.

Hemmafru

Vill jag inte vara men ingen annan vill vara min hemmafru heller. Min dag fylls av måltider, tvätt, damsugning, hundrastning, hästvattning, golvtorkning, ihopplockning av leksaker, ihopplockning av skor, ihopplockning av kläder, matlagning, bakning, städa i diskmaskinen, städa ur diskmaskinen, torka, torka torka. Och jag hatar att städa. Jag gillar inte att ha smutsigt och skräpigt heller så vad gör man... 

Nuet

En god vän sa till mig en gång när jag kände mig nere att den enda som kan göra nått är du själv. Bara du kan förändra din situation. Ett råd som hjälpt mig när jag känner mig less och överkörd. Jag fyller snart år och jag börjar bli gammal. Vad vill jag då förändra kan man fråga. Allt vill jag då säga. Vem fan vill leva på samma sätt hela livet? För vem finns jag? För Aron så klart, men sen? Det är bara jag som kan lyfta mig själv. Ingen kommer och gör det åt mig. Jag önskar ibland att jag vore som Samantha i Sex in the City. Men jag är mer som Miranda. Cynisk och bitter. Vill jag vara sån? Undra vad som krävs för en förändring? Att börja studera har varit en stor räddning för mig. Att hitta en kanal för stimulans och utveckling. Jag har nya glasögon på mig för varje kurs jag läser. Lär mig mer om mig själv och andra omkring mig. Jag trodde jag ville bli lärare nu undrar jag om det verkligen är mitt mål. Kanske blir det nått annat. Just nu slits jag mellan olika val i livet och känner mig lite osäker och stressad. Det kanske hör åldern till, vart har alla år tagit vägen? Tänk om man vetat allt man vet idag när man var 15 år. Hade man gjort samma val i livet då? Knappast. Hade man lyssnat på någon äldre och gjort som denne rådde? Inte troligt. Man lever i nuet och tar de beslut som behövs i den situation man är i och blir rikare av de misstag och felsteg man gör. That's life. Det finns en miljon saker jag skulle gjort anorlunda vissa saker skulle jag inte gjort alls och vissa saker skulle jag gjort mer, mera, mest.

Nu skall jag sova.


Snor

Fyller min vardag. Inte mitt utan Aron, han har blivit förkyld. För andra gången i sitt liv har han blivit lite krasslig. Inge feber men snorig och lite grinig. Han vill att mamma skall vara med han hela tiden så jag har inte så mycket tid att sitta framför datorn.


Nu skall vi klä på oss och gå på morgon promis med hundarna. Det verkar vara lite sämmre väder idag än tidigare i veckan. Bara det inte regnar är jag nöjd.


Valp kurs.

Ikväll har jag valpkurs. Underbara små varelser med mattar och hussar som vill lära sig förstå varandra. Ibland går det bra, utan problem, som på räls. Ibland måste jag sätta mina pedagogiska kunskaper på hårt prov. Men fråmst känner jag att jag vill lära mig mer om just valpar.

1 år

Idag fyller Aron 1 år. Men inte förnes kl 2015 i kväll. Vid den här tiden för ett årsedan hade jag fått min första spruta värkstimmulerande dropp och ryggmärgsbedövning. Då hade jag haft värkar från lunchtid dagen innan.

Nu skall vi åka på skeppet.

Jag vet inte...

Det är Davids standard svar. Jag har försökt fiska ideer från honom om vad vi skall hitta på nu när Aron fyller 1 år. Men han har aldrig några ideer. Han kan inte planera heller. Om det nu inte är något HAN är intresserad av, som att åka på trav eller spela poker. Då vet han precis hur han vill ha det. Annars vet han inte....

Det enda vi har planerat denna helg är att David skall åka på Hockey på lördag och jag skall vara barnvakt till Sanna. Och att vi skall åka på Skeppet med Aron på söndag fm. Alla som vill följa med dit är välkommna. Sen blir det tårta här hemma för dem som vill. Förhoppningsvis kan jag styra så att min familj kommer i morgon istället när David ändå är borta.

Veckans studier har börjat sjunka in så smått. Det jag reflekterar över mest just nu är de tre självbilderna vi bär på och hur de påverkar vårat lärande. Jag känner att jag vill sätta mig in mer i detta så jag måste läsa lite i denna docktorsavhandling av Dennis Groth som var våran föreläsare i onsdags. Det känndes helt otroligt att få lyssna på honom och få ha en öppen dialog under tiden eftersom vi var så få i klassrummet. Jag fick bland annat tillfälle att fråga om några saker jag haft som uppdrag att ta reda på från freestylekommitten. Nämligen var uppgifterna om 8 minuters och 20 minutersregeln kommer ifrån. Nu vet jag att jag letat i helt fel böcker! Detta är inte en pedagogisk teori utan ett psykologiskt fakta. Nu skall jag leta efter en Tangner (?) som tydligen har forskat om detta. Det är roligt att leta och läsa om sånt man är intresserad av och det är kopplat till den Akademiska självbilden om jag mins rätt.  

Nej,,,,

,,,,jag har inte blivit bättre på att stava,,,,jag är oförbätterlig!





PUSS

Ja, jag vet inte...

Jag är för trött för att skriva. Men,  jag har blovit mycket klokare dessa två dagar på skolan och har fått en större insikt i hur vi som människor fungerar vad det gäller gruppdynamik, lärande och en massa annat.

Jag har också bakat bullar.

Och köpt skor till Kråkan. Han har enorma fötter.

Han fyller år på söndag. Jag funderar på om vi skall fara till Skeppet...

Nu skall jag sova...ZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Första dagen på skolan.

Oj vad roligt det skall bli och spännande att se vilka från A kursen som gått vidare till B kursen. Jag sitter också i tankarna på vilken inriktning jag skall välja och om jag skall börja plugga 150% efter nyår. Jag skall titta in hos stydievägledningen och höra vilka val jag har.

Hösten har kommit ordentligt nu med frostnätter och färgglada träd. Det är underbart att promenera i skogen och andas ren kylig luft samtidigt som solen värmer ansiktet lite. Jag är enormt sugen att skaffa en jaktgolden och börja träna men samtidigt vet jag att jag inte riktigt hinner med sånt nu. Aron och skolan tar så mycket tid. Fast då tänker jag att Aron kan följa med på träningar...Men nån valp vill jag inte ha just nu. Men tänk om någon hade en ettåring jag kunde låna och träna med...Fast då har jag en häst i hagen som också behöver tränas med...Och Aron skulle behöva komma på öppna förskolan så han blir lite socialiserad. Läser en bok just nu som handlar lite om barns socialisering och hur viktigt det är att de får ungås med jämnåriga för att lära sig förhandla. Det är en jätte intressant bok som bygger på att barn är kompetenta sociala aktörer och inte bara ofullständiga vuxna.

Nej nu måste vi gå på en promis och sen skall vi göra oss i ordning för att åka till Erica som skall vara barnvakt idag eftersom David glömt att begära föräldraledigt på jobbet.

Plugga.

Jag skall inte klaga, jag älskar att plugga och att läsa. Men denna bok var inte rolig. Intressant ja, men tungläst så in i bomben. Nu har jag iallafall skrivit mitt råmanus och lämnat in den på webbplatsen. På tisdag (tror jag) är det första dagen på skolan och då skall vi ge varandra feedback på det vi skrivit. Kulit...

Just nu känner jag mig helt utvriden och tom. Jag är så jävla trött på dagarna. Jag är också så jävla less på att vara hemma så snart kräks jag och emigrerar till stan. Jag har inte haft någon bil i veckan så jag känner mig extremt instängd. Igår hade vi lite besök och det var jättekul. Ihelgen hoppas jag att nått blir gjort här hemma, nått bra, som behöver göras, så man blir lite nöjdare med livet. David bytte bort att åka på travet på lördag mot att han spelade poker i kväll. Poker gick inte bra så nu tror jag han ångrar sig. Han kommer säkert att vilja åka i morgon men då åker läderpsikan fram vill jag lova....

God natt...

Lite bilder från Bulgarien.

Jag har fått lite bilder från Bulgarien av pappsen (våra egna är ännu inte uppladdade på datorn) så här kommer några ( inte alla).

En av dagarna var vi på Sunny Beach's AcuaPark där det fanns mänder av rutschkanor och badäventyr. Här kommer några av dem.


Aron älskar verkligen att bada. Här några bilder när han plaskar i hotellpolen med Morfar (även kallad Bubo bubo (berguv) så Kråkan har att brås på).


Oj...

Jag kan inte stava...

Energikick önskas!

Deicker kaffe för att försöka få igång min hjärna. Jag har en bok om stigmatisering att läas ut och skriva ett råmanus om tills på fredag. Det går minst sagt trögt. Jag har läst halva boken och allt glider ihop för mig. En kort beskrivning, ett Stigma är en typ av märkning som sammanfattar den påtagliga skillnaden mellan en grupp människor och en individ som sticker ut. Det kan vara allt från ett synligt handikapp till en avikande social ställning. Tx en hästtjej bland ett gäng hockeykillar har ett stigma. osv.

Ikväll kommer det lite besök och fikar för att gratta David som fylde år i söndags. Då var jag inte hemma så då blev det bara Davids familj som kom. Det blir prinssestårta (inköpt) och lite annat som jag bakat. Det blir trevligt att träffa The Family och spännande och se om de håller sams, ibland går vågorna höga när alldeles för lika personer kommer ikläm med varandra. Storebror skulle jaga så han kommer inte men hans jättegravida sambo Sofie och hennes son Linus kommer. Spännande att se hur stor magen blivit.

Mycket.


Det känns som att det är först nu jag landat lite. Vi kom som sagt hem från Bulgarien på onsdags morgon. Hela onsdag och torsdagen gick åt till att återhämta sig och tvätta. Sen åkte jag till Kolmården för mitt sista Repskap som UR medlem. Helgen var otroligt rolig fast ibland var det inte långt till tårarna. Tiden som ledamot och ordförande i Sveriges Hundungdom har get mig otroligt mycket. Jag har fått uppleva underbara saker och lärt känna underbara och vansiningt duktiga mänsikor. Skulle jag börja berätta och förklara vad alla har betyt och allt jag upplevt skulle jag få skriva hela natten. Men nu är det slut, vilket känns bra. Jag har gjort mitt, jag känner mig förgammal för att sitta i en styrelse för en ungdomsorganisation. Absolut när det finns unga brinnande själar som är redo att ta vid där jag slutar. När jag tänker på Hundungdom blir jag stolt och patriotisk och jag har några uppdrag kvar innan jag går vidare i livet. Jag blev invald i valberedningen och har en hel del arbete kvar med sporten freestyle kvar att ta hand om. 

Angående helgen så var huvet inte med när jag packade och kameran blev kvar hemma. Jag tänkte själa lite bilder med hänvisar istället till min gamla UR kompis Hanna som laggt upp bilder på sin blogg. Jag syns med på två, en tagen framför sälarna och in när vi väntar på maten vid middagen. 

 http://www.nogg.se/startpage.asp?idHomepage=19819


Hemma

Kom hem igår vid 9-10. Började resan kl 0300 så vi var helt slut. Kråkan somande vid fem och sov till halv sju nu i morse. Vi har haft det bra och Kråkan älskade att bada i havet. Mer om resan kommer sen när jag kommit hem från mötet i helgen. I morgon flyger jag till Arlanda och sedan med tåg till kolmården för mitt sitsa repskap som medlem i Ungdomsrådet. Jag kommer att sakna så många...

RSS 2.0